Zuhanyzó vagy fürdőkád? – Melyik a legjobb döntés?

/, Zuhanykabin, zuhanytálca/Zuhanyzó vagy fürdőkád? – Melyik a legjobb döntés?

A klasszikus kérdés, amely minden lakásfelújító egyik nagy antagóniája. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is, többnyire olyan szempontokat szoktunk figyelembe venni, hogy mekkora a fürdőszoba, vannak-e idősek a családban és persze, hogy melyiket kedveljük jobban. Most végig vesszük a legtöbb pro és kontra érvet, amely talán megkönnyíti a választást!

Zuhanyzó vagy fürdőkád?

Nyilván a legideálisabb, ha mindkettő befér a fürdőbe, de lássuk be a legtöbb fürdőszoba nem tánctérnek készült, szóval valamelyik mellett le kell tenni a voksunkat.

A zuhanyzók kedvelői legtöbbször azzal érvelnek, hogy takarékosabb a zuhany, és jóval higiénikusabb is (azért hozzátennénk, hogy lehet órákig zuhanyozni és lehet negyed kád vízben is fürdeni, szóval azért az előbbit megvétóznánk). Emellett a helytakarékosság szokott még érvként szolgálni.

A fürdőkádasok szeretnek elnyúlni egy megterhelő nap után egy kád kellemes vízben, amivel lássuk be, a legtöbbünk egyet tud érteni.

Manapság ezt az igényt igyekeznek kiszolgálni a fényterápia és masszázskádak, ami jelzi is, hogy van jogosultsága a kádaknak.

Persze a zuhanyokba is igyekeznek belevinni a luxus funkciókat, így találkozhatunk a piacon hidromasszázs kabinnal, de a plafonból eső vízzel akár el is hihetjük, hogy a brazil esőerdőben ácsorgunk.

Szerintünk először érdemes a funkcionalitást figyelembe venni, megszavaztatni a családot, ki melyiket szereti jobban. Nagy családnál egyébként talán érdemes a zuhanyzó mellett dönteni – praktikussági okokból. Mire mindenki kiengedi a maga fürdővizét, és meg is fürdik, addig a zuhanyosok valószínű már rég alszanak.

Dizájn szempontjából szinte mindegy, hogy melyiket válasszuk, ezer forma és stílus kínálkozik a piacon. A kádak között is van olyan, ami a legapróbb panellakások fürdőszobáiban is köszönik szépen jól elférnek, míg a zuhanyzó méretének is csak a képzelet szab határt.

Ti melyikre szavaztok? Fürdeni vagy zuhanyozni szerettek jobban?

2017-09-08T10:01:01+00:00 2017. szeptember 07.|Egyéb, Zuhanykabin, zuhanytálca|0 hozzászólás
Fried Fürdőszoba Szalon Facebook Messenger Írjon nekünk!